{settings.product}

ENCO, Adviesbureau

Zie het KernVisie nieuwsbericht met de titel: “Kamerbrief, motie, rapport en IEA-aanbeveling over kernenergie” van 28 september 2020 door op de titel te klikken.

Het adviesbureau ENCO heeft in opdracht van de Minister van Economische Zaken en Klimaat een rapport opgesteld, dat is getiteld: “Possible role of nuclear in the Dutch energy mix in the future”.

Het rapport is door de minister op 22 september 2020 aan de Tweede Kamer aangeboden. Het rapport presenteert de mogelijkheden en beperkingen van de toepassing van kernenergie in Nederland voor het jaar 2040. Het rapport vergelijkt de kosten van de inzet van kernenergie voor de samenleving met die van andere CO2-arme bronnen van elektriciteit in de energiemix. Daaruit blijkt, dat kernenergie niet duurder is dan wind en zon, mits de systeemkosten op dezelfde manier worden meegenomen. Een voorwaarde voor een concurrerende elektriciteitsprijs uit kernenergie is, dat Nederland met de bouw van één of meer kerncentrales aansluit bij bestaande seriebouw van (buitenlandse) kerncentrales. Voorts is een bevinding, dat kernenergie per kiloWatttuur de veiligste manier is om elektriciteit op te wekken. Het is veiliger dan zon en wind. De minister concludeert in zijn brief aan de Kamer, dat de studie bevestigt, dat voor CO2-vrij regelbaar productievermogen van elektriciteit kernenergie na het jaar 2030 een kosteneffectieve opties is.

Het rapport en de brief aan de Kamer zijn via het bovenstaande nieuwsbericht te vinden.

Nieuws
Van Europeanen is 62% pro kernenergie en dat is gemeld aan Europese Commissie en aan EP
zondag 15 december 2024

Van Europeanen is 62% pro kernenergie en dat is gemeld aan Europese Commissie en aan EP

De Stichting Energietransitie & Kernenergie (SEK) heeft tezamen met nog 36 Europese maatschappelijke organisaties begin ...
Lees verder
Frankrijk overweegt renteloze lening voor bouw van zes kernreactoren
maandag 09 december 2024

Frankrijk overweegt renteloze lening voor bouw van zes kernreactoren

De investeringskosten van kerncentrales zijn hoog en de bouwtijd is lang. Daardoor is ook de bouwrente hoog. Te meer, om...
Lees verder